Pamokėlė apie dantukus

  • Paskelbta: 2022-11-17
  • Kategorija: Renginiai

PAMOKĖLĖ APIE DANTUKUS

Labai svarbu nuo pat mažens pratinti vaikus tinkamai prižiūrėti dantukus, kad galėtų džiaugtis gražia šypsena. Todėl lapkričio 16 d. priešmokyklinėje grupėje pravedžiau pamokėlę apie dantukus.

Papasakojau vaikučiams, kurių buvo 12, apie dantukų priežiūrą, supažindinau su dantų priežiūrai reikalingomis priemonėmis. Visi vaikučiai labai aktyviai diskutavo apie dantims kenksmingus maisto produktus, gėrimus, vardino, kurie maisto produktai juos stiprina. Aiškinomės nuo ko skauda dantukus, kas atsitinka jei jų tinkamai neprižiūrime ir nevalome. Po teorinės dalies ir diskusijų, į pagalbą pasitelkę dantų modelį „Drakoniuką“, dantų muliažą ir šepetėlį, visi praktiškai mokėmės taisyklingai valyti dantukus, kiek minučių ir kokiais judesiais reikia juos valyti, kokią pasirinkti dantų pastą ir kokį šepetėlį. Kiekvienas vaikas galėjo pats pamėginti valyti dantukus. 

Spalvinome piešinukus „Kas sveika ir kas nesveika dantukams“, klausėmės dainelės apie dantukus.

Susitarėme, kad dantukai būtų sveiki ir gražūs, vaikučiai juos kruopščiai valys du kartus per dieną, ryte ir vakare, nevalgys daug saldumynų bei nesveiko maisto, negers nesveikų gėrimų, o pasmaližiavę praskalaus burnytę ir išsivalys dantukus.

Kiekvienas pamokėlėje dalyvavęs vaikas gavo Trakų VSB dovanėlę – dantų šepetuką.

 

Trakų VSB visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Jolanta Rybalko

Autorius:
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Jolanta Rybalko

Nuotraukos:
Jolanta Rybalko

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos