Metų knygos rinkimai

Metų knygos rinkimai


       Kasmetiniai ,,Metų knygos rinkimai“ Lietuvoje vyksta nuo 2005 metų. 3d klasės mokiniai trečius metus dalyvauja respublikinėje skaitymo skatinimo akcijoje.
       Šiais metais trečiokai pažino Nuką iš A.Baranauskaitės knygos ,,Nukas“. Tai nepaprastas berniukas, kuriam nutinka keisčiausių dalykų. Knygelė žavi dar ir tuo, kad ją galima skaityti iš abiejų pusių. Chameleonas Leonas iš J.Vilės knygos ,,Chameleono sapnai“ praturtino tvirtos draugystės pavyzdžiu. Istorija apie berniuką ir mergaitę, apie karštą vasarą, skanų beigelį ir piktą varną, apie tikrą draugystę, baimę ir viltį, apie atminimą sužinota iš M.Marcinkevičiaus knygos ,,Akmenėlis“. Sudomino gyvai parašyta, šmaikščiai iliustruota ir istoriškai tiksli Z.Vitkaus knyga ,,Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“. I.Zalieckienės knyga ,,Kaip sutramdyti žvėryną?“ yra eilėraščių knyga vaikams, kurioje žaismingai pateiktos istorijos ne tik padėjo suprasti vaikų kasdienybės iššūkius, bet ir pasiūlė, kaip juos įveikti.
       Trečiokai turi savo nuomonę apie perskaitytas knygas. Vienus sužavėjo Lietuvos valdovų istorijos ar eilėraščiai vaikams. Kitiems patiko Nukas ar chameleonas Leonas. Susimąstyti skatino istorija iš knygos ,,Akmenėlis“. Mokiniai balsavo už labiausiai patikusią knygą. 
       Kategorijoje ,,Knyga vaikams“ laimėtoja pripažinta I.Zaleckienės knyga ,,Kaip sutramdyti žvėryną?“. 
 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos