Birželio 1-ji - Vaikų gynimo diena

  • Paskelbė : Audrė Butiutienė
  • Paskelbta: 2022-06-01
  • Kategorija: Išvykos

Mokyklos mokinius pasiekė Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės laiškas Tarptautinei vaikų gynimo dienai pažymėti. 

Išvyka pas rašytoją Vytautą Račicką

4a klasės mokiniai apsilankė vaikų rašytojo Vytauto Račicko sodyboje. Sodyba ypatinga tuo, kad joje įkurtas autoriaus parašytų knygų veikėjų skulptūrų parkas. Rašytojas skaitė ištraukas iš naujausio savo kūrinio "Baltoji gėlelė ir slibinas", papasakojo apie savo gyvenimą, kodėl rašo tik vaikams ir paaugliams. Vaikai sužinojo, kad rašytojas parašė 41 knygą.

Mokytoja Audronė Civilkienė

Kur keliavo 2c?

Pažintinė išvyka į Liaudies buities muziejų Rumšiškėse. Sužinojome, kaip vaikai gyveno prieš 100 metų, ką dirbo, kaip rengėsi, iš ko gamino žaislus, kaip slėpėsi nuo lietaus ganydami gyvulius, ką žaidė. 
Pažintinė ekskursija traukiniu į Vilniaus Senamiestį. Sužinojome, kur Katedros aikštėje slepiasi  gynybinė siena, kas į Lietuvą atvežė vyšnias, kaip sveikinosi riteriai, kodėl į pokylį kiekvienas didikas turėjo neštis savo šakutę.

Mokytoja Žyvilė Kacelavičienė

Saldi edukacija

3d klasė Vaikų gynimo dieną lankėsi Trakų krašto tradicinių amatų centre. Saldi edukacija ,,Naminių ledų su karamele gaminimas" - puiki patirtis, smagi pramoga, džiaugsmas šventinę dieną!

Mokytoja Rasa Lietuvninkienė

,,Pažintis su Trakais“


1b klasės mokiniai, kartu su mokytoja išvykos metu susipažino su Trakų mieste esančiomis svarbiomis įstaigomis, paminklais, pilimis. 
Dabar vaikai drąsiai gali pasakyti, kur yra Trakų Vytauto didžiojo gimnazija, autobusų stotis, policijos komisariatas, savivaldybė, Lietuvos paštas, gaisrinė, Trakų bazilika, Švč. Dievo Motinos gimimo cerkvė, karaimų kinesa. Žino istorinius faktus apie kunigaikščius Kęstutį ir Vytautą, jų statytas pusiasalio ir salos pilis. Gali papasakoti apie miesto aikštę, kur stovi Šv. Jono Nepomuko koplytstulpis, išvardinti ežerų, supančių Trakų miestą, pavadinimus, pagrindines gatves. 

Mokytoja Gina Taškuvienė

Iškyla laivu

1c klasės mokiniai su mokytoja plaukiojo laivu Trakų ežerais.

Mokytoja Ramunė Bikauskienė

Pėsčiųjų žygis

Kaip ir kiekvieną birželį 3 A klasės mokiniai išsiruošė į pėsčiųjų žygį. Šiais metais nutarėme aplankyti netoliese esančią Angelų kalvą. Buvo įveiktas 14 km atstumas. Pasiekę Angelų kalvą ieškojome angelų, saugančių taiką ir ramybę, globojančių įvairių profesijų atstovus, džiaugėmės gražia gamta. 

Mokytoja Asta Kuneikienė

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos