Žvilgsnis į LRT užkulisius

  • Paskelbta: 2023-02-06
  • Kategorija: Išvykos

Kai žvelgiame į žinių pranešėją, net sunku įsivaizduoti, kokia didelė komanda dirba, kad jo vaizdą išvystume ir balsą išgirstume televizijos eteryje. Nors šiandien ne vieną techninį darbuotoją pakeitė išmanieji robotai, Lietuvos radijas ir televizija (LRT) nėra vien tik populiarus visuomeninis transliuotojas, nes liudija istoriją.

3A klasės mokiniai ekskursijoje po LRT aplankė televizijos ir radijo studijas, kur filmuojamos, įrašomos ir transliuojamos jų mėgstamos laidos, fotografavosi su žinomais televizijos veidais, muziejuje pamatė seniausius radijo aparatus ir televizorius, išvydo kruvinųjų sausio 13-osios įvykių pėdsakus – kulkų suvarpytas lubas ir atminimus vaizdo įraše.

Vaikai sužinojo, kad pirmąją televizijos transliaciją 1957 metais stebėjo vos keli šimtai žmonių prie tuo metu Lietuvoje buvusių keliasdešimties televizorių, stebėjosi, kad dabar jų turimi mobilieji telefonai filmuoja kur kas kokybiškiau nei tuometės pirmosios didelės ir sunkios televizijos kameros.

Ekskursiją po Lietuvos radiją ir televiziją vaikams vedė vienas garsiausių Lietuvos fotografų Paulius Lileikis, kuris pats yra užfiksavęs daugybę istorinių įvykių ir asmenybių. 

Andriaus mama Beata Bernadišienė

 

Autorius:
3A klasės mokytoja Liucija Tylertienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos