Pirmos pagalbos viktorina

  • Paskelbė : Audrė Butiutienė
  • Paskelbta: 2024-05-29
  • Kategorija: Konkursai

Trakų pradinėje mokykloje vyko pirmos pagalbos pamokos ketvirtų klasių mokiniams. Buvo kalbama apie pirmosios pagalbos teikimo svarbą, būdus, pagalbos iškvietimą nelaimingo atsitikimo atvejais. Vaikai susipažino su pirmosios pagalbos teikimo principais, mokėsi įvykus nelaimingam atsitikimui nesutrikti, neišsigąsti, o vadovautis sveiku protu, įvertinti riziką, apsaugoti save, aplinkinius, suteikti pagalbą. Sužinojo kaip elgtis atsiradus sumušimams, galvos sutrenkimui, lūžiams ir žaizdoms, kokia yra pirmoji pagalba nusideginus, užspringus, koks gali būti kraujavimas ir kaip jį sustabdyti.

Praktiškai buvo demonstruojama, kaip suteikti pirmąją pagalbą ir kokių klaidų nedaryti. Mokantis naudojome gaivinimo manekeną ir liemenę, skirtą Heimlicho manevrui pademonstruoti. Atlikdami praktines užduotis vaikai suprato, kaip svarbu būti atsargiems ir atidiems.

Įsisavinus pagrindinius pirmos pagalbos teikimo principus, mokykloje tarp ketvirtų klasių mokinių vyko pirmos pagalbos viktorina. Pirmame viktorinos etape 4a klasė varžėsi su 4c (laimėjo 4c klasė) ir 4b klasė su 4d klase (laimėjo 4d klasė). Finale tarpusavyje varžėsi 4c ir 4d klasės komandos po penkis vaikus. Nugalėjo 4c klasė.

Viktorinos klausimai buvo sudaryti iš keturių temų: saugus eismas, gaivinimas, pirma pagalba, žaizdos ir kraujavimas: po penkis klausimus iš kiekvienos temos (viso 20 klausimų). Mokiniai pasitardami tarpusavyje pasitikrino savo žinias ir teisingai atsakė beveik į visus viktorinos klausimus.

Viktorinai pasibaigus abi komandos buvo apdovanotos.

Visuomenės sveikatos specialistė

Jolanta Rybalko

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Mokiniams
  • Tėvams
  • Mokyklos pristatymas
Naujienų archyvas