Europos kalbų diena

Rugsėjo 26 - ji - Europos kalbų diena

Paskutinę rugsėjo savaitę mokyklos gyvenimą papuošė daugybė įvairiausių renginių, skirtų paminėti rugsėjo 26-ąją - Europos kalbų dieną, kuri Europos Sąjungoje švenčiama nuo 2001 metų ir yra skirta atkreipti gyventojų dėmesį į Europos valstybių kalbas. Taip pat jos tikslas yra ugdyti jų pagarbą žmonėms, kalbantiems visomis Europos kalbomis, regionų ir tautinių mažumų kalboms. Anglų kalbos mokytojos J. Zaleščevskaja ir L.Bujanovskaja renginių metu siekė pakelti mokinių motyvaciją mokytis užsienio kalbų, kad ateityje jie pasinaudotų jų teikiamomis studijų, verslo bei kt. galimybėmis.

Priešmokyklinės grupės vaikai atliko marškinėlių dekoravimo projektą su anglišku žodžiu, jais papuošė savo spintelę, o taip pat stebėjo trumpą ketvirtokų pasveikinimą. 

1-ų klasių mokinukai atliko marškinėlių dekoravimo projektą bei stebėjo trečiokų pasirodymą. Pailgintos grupės pirmokai spalvino piešinius su Europos miestų vaizdais. 

2-ų klasių mokiniai atliko delno formos projektą su įvairių šalių vėliavomis bei žodžiu LABAS skirtingomis kalbomis, spalvino piešinius su Europos miestų vaizdais, stebėjo ketvirtokų pasirodymą, žiūrėjo filmukus apie D. Britanijos karalienės Elžbietos II gyvenimą. 

3-ų klasių moksleiviai spalvino piešinius su Europos miestų vaizdais, surengė jų parodą bei trumpą pasirodymą pirmokams, žiūrėjo filmukus apie įdomius D. Britanijos karalienės Elžbietos II gyvenimo fragmentus.

4-ų klasių moksleiviai žaidė KAHOOT žaidimą, skirtą Europos kalbų dienai, naudodamiesi savo mob. telefono programėle, dalyvavo komandinėje viktorinoje, spalvino piešinius su Europos miestų vaizdais, surengė jų parodą bei pasirodymą antrokams, žiūrėjo filmukus apie D. Britanijos karalienės Elžbietos II gyvenimą bei monarchės laidotuves. 

Nuotaikingas parodėles su mokinių piešiniais galima pasižiūrėti mokyklos antro bei trečio aukšto koridoriuose.     

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos