Olimpinis mėnuo 2022

Spalis – Olimpinis mėnuo

Visą spalio mėnesį 96 pirmokai ir 46 ketvirtokai kartu su savo mokytojomis aktyviai dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto bei Sveikatos apsaugos ministerijų ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto organizuojamame respublikiniame projekte „Olimpinis mėnuo 2022“. Svarbiausi projekto uždaviniai - skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu. Projekto metu kiekvienai savaitei buvo skirtos keturios svarbios temos: fizinis aktyvumas; sveika mityba; emocinė sveikata; bendradarbiavimas.

Projekte dalyvaujančias klases kas savaitę pasiekdavo organizatorių parengta vaizdo medžiaga, rekomendacijos tėveliams ir pedagogams, užsiėmimų pasiūlymai pamokose, pertraukų metu bei namuose. 

Klasių mokytojai savaičių veiklas planavo atsižvelgdami į siūlomas veiklas, ugdomąjį turinį bei mokinių amžių. Pirmokams labai patiko aktyviosios pertraukėlės su olimpiečiais, tuo tarpu ketvirtokus labiau įtraukė aktyvūs sportiniai žaidimai, nuotoliniai susitikimai su olimpiečiais. Pirmokai ir ketvirtokai praplėtė, pagilino savo žinias apie sveiką mitybą, sveiko maisto gaminimą. Bendradarbiavimo įgūdžius vaikai tobulino žaisdami komandinius žaidimus, varžydamiesi estafetėse ar kolektyviai puošdami klasių erdves. Dalis projekto veiklų buvo įgyvendinamos ir prevencinių valandėlių metu.

Prie projekto veiklų įgyvendinimo prisidėjo ir mokyklos specialistai. Pirmokai su sveikatos priežiūros specialiste svėrė savo kuprines, aptarė, kiek turėtų sverti kuprinė. Klasės valandėlių metu apie išgyvenamas emocijas  su mokiniais kalbėjosi mokyklos psichologė ir socialinė pedagogė. Patariant specialistėms vaikai turėjo galimybę praktiškai išmėginti nusiraminimo būdus.

Projekto veiklas padėjo įgyvendinti ir mokinių tėveliai: namuose su vaikais praktiškai gamino vaizdo įrašuose pristatytus receptus, suruošė vaisių ir daržovių kraiteles ar sveikų užkandžių dėžutes degustacijoms, dalinosi žiniomis apie sveikatinimą vesdami pamokas klasėse.

Paskutinę dieną prieš atostogas visi „Olimpinio mėnesio 2022“ dalyviai dar kartą prisiminė vykusias veiklas, dalinosi įspūdžiais ir atšventė projekto pabaigą. Organizatoriai ir klasių mokytojai kiekvienam dalyviui parengė ir įteikė padėkas už aktyvų dalyvavimą projekto „Olimpinis mėnuo 2022“ veiklose.

Mintys po projekto https://fb.watch/gvHziEIhbw/

Projekto iniciatyvą palaikė:

1a klasė ir mokytoja Audronė Civilkienė

1b klasė ir mokytoja Rasa Alesionkaitė – Čirbienė

1c klasė ir mokytoja Karolina Čiževskaja

1d klasė ir mokytoja Rūta Kacelavičiūtė

4a klasė ir mokytoja Asta Kuneikienė

4d klasė ir mokytoja Rasa Lietuvninkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos