Vasaros stovykla

  • Paskelbta: 2024-06-22
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 12 d. prasidėjo vaikų socializacijos stovykla ,,Lietuva praeityje ir Lietuva šiandien", kuri truko iki birželio 21 d. Stovykloje dalyvaudami edukacijose vaikai susipažino su senoviniais amatais, vyko į pažintines vietoves, žaidė stalo ir sportinius žaidimus bei dar daug įvairių veiklų jų laukė.

Jaunieji  stovyklautojai buvo išvykę į sostinę, kur pažino Vilniaus arkikatedros didybę, Gedimino pilį ir keliavo į edukaciją Lietuvos teatro, muzikos, kino muziejuje ,,Jaučio trobelė“. Besidalindami gausybe prisiminimų, įspūdžių kupini kitą dieną skubėjo į Vikingų kaimą Širvintų rajone susipažinti su vienu seniausių amatų- maisto ant laužo gaminimu bei senovės lietuvių karybos elementais. Patys prisirinkę vaistažolių bei užsimaišę tešlą, kepė blynus bei virė kvapnią arbatą. Žinoma, kartu pabuvota Kernavėje, kurioje vadovai supažindino su vietovės istorija. Stovyklautojai aplankė ir susipažino su Užutrakio ir Trakų Vokės dvarų istorija. Kartu su edukatore kūrė savo knygą, kurią dekoravo senoviniais metodais. Na, o paskutinę dieną viešėdami A. Gedvilo sodyboje, jaunieji stovyklautojai susipažino ir išbandė lauko žaidimus. Žaidimai, pagaminti paties šeimininko, pritraukė vaikų dėmesį. Jie sužinojo, kad įjungiant savo fantaziją, galima pagaminti tokius nesudėtingus, bet įdomius senovinius žaidimus, kokiais žaisdavo dar mūsų seneliai. 

Dėkojame jauniesiems stovyklautojams ir visiems, kurie dirbo stovykloje, už puikiai praleistą laiką. Norime tikėti, kad gavę naujų žinių ir gerai praleidę laiką kartu, tęs nuotykių kupiną vasarą ir gerai pailsės.

Smagios visiems vasaros!!!

Autorius:
Sandra

Nuotraukos:
Sandra

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos