Bendradarbiavimo partnerystė

Mūsų valstybė įsipareigoja užtikrinti visų neįgaliųjų žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių įgyvendinimą ir siekia visiškos negalią turinčių vaikų įtraukties. Tai reiškia, kad įvairių negalių turintiems vaikams, turi būti sudarytos sąlygos lygiomis teisėmis su kitais dalyvauti bet kokioje visuomenės gyvenimo srityje, kartu ir švietimo veikloje.

Tuo tikslu 2023 m. balandžio 13 d. Vilniaus Medeinos pradinė mokykla organizavo Respublikinę praktinę – teorinę konferenciją „Įtraukusis ugdymas: iššūkiai ir galimybės“.

Susitikimo tikslas buvo padėti pradinių klasių mokytojams atlikti nelengvą kasdienį darbą. Bandoma atsakyti į svarbius, daugumai rūpimus  klausimus: Kaip sukurti mokymą, prieinamą visiems mokiniams? Kaip praktiškai panaudoti esamą paramą įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui? Darbo grupėse buvo diskutuojama apie Ugdymo turinio atnaujinimą (UTA).

Trakų pradinės mokyklos specialioji pedagogė Andželika Teresa Jachimovič skaitė pranešimą „XXI amžiaus įgūdžiai ir įtraukusis ugdymas“.

Dalyvavimas šioje konferencijoje tapo glaudaus bendradarbiavimo tarp mūsų bei Medeinos pradinių mokyklų pradžia. Jau gegužės 3 d. sulauksime svečių iš šios mokyklos: mokiniai dalyvaus Diktanto rašyme, o mokytojai galės susipažinti su mūsų mokykla, prioritetinėmis veiklos kryptimis, pabendrauti su mokytojais.

Tikime, jog glaudus bendradarbiavimas bei dalijimasis gerąja patirtimi gali padėti atrasti efektyvių būdų kaip spręsti ugdymo procese kylančius sunkumus ir pasiekti teigiamų pokyčių.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos