Vasaros stovykla

Birželio 9 d. prasidėjo vaikų socializacijos stovykla ,,Lietuva praeityje ir Lietuva Europoje", kuri truko iki birželio 16 d. Stovykloje dalyvaudami edukacijose vaikai susipažino su senoviniais amatais, vyko į pažintines vietoves, žaidė stalo ir sportinius žaidimus bei dar daug įvairių veiklų jų laukė.

Jaunieji  stovyklautojai buvo išvykę į sostinę ir dalyvavo edukacijoje ,,Vilnius tavo kuprinėje". Susipažinę su Vilniaus katedros didybe, Gedimino pilimi, skubėjo į dar vieną edukaciją Lietuvos teatro, muzikos, kino muziejuje  ,,Prisimink močiutę“. Besidalindami gausybe prisiminimų, įspūdžių kupini skubėjo į Trakų amatų centrą susipažinti su vienu seniausių amatų- vilnos vėlimu. Dalyvavo edukacijoje Trakų pilyje ,,Pasivaikščiojimas su Vytautu Didžiuoju". Susipažino su Trakų pilies ir jos prieigų istorija, pamatė ir išbandė senuosius kankinimo įrankius. Viešėdami A. Gedvilo sodyboje, jaunieji stovyklautojai  susipažino ir išbandė lauko žaidimus. Žaidimai, pagaminti paties šeimininko, pritraukė vaikų dėmesį. Jie sužinojo, kad įjungiant savo fantaziją, galima pagaminti tokius nesudėtingus, bet įdomius senovinius žaidimus, kokiais žaisdavo dar mūsų seneliai. Stovyklautojai lankėsi modernaus ir šiuolaikinio meno muziejuje Europos parke. Dar nepažinti meno klodai pagilino vaikų suvokimą, kiek daug dar neatrasta ir kiek daug dar jiems nepažįstama. Paskutinę stovyklos dieną vaikai smagiai ir jaukiai leido laiką alpakų ūkyje Seimėnų kaime. Vaikai sužinojo, iš kur ir kada  į Lietuvą atvyko pirmosios alpakos, kur naudojama jų vilna. Na, o šių gyvūnų meilumas pakerėjo kiekvieną - tiek vaiką, tiek suaugusįjį.

Dėkojame jauniesiems stovyklautojams ir visiems, kurie dirbo stovykloje, už puikiai praleistą laiką. Norime tikėti, kad gavę naujų žinių apie Lietuvą praeityje ir kaip Lietuva lygiuojasi į kitas Europos šalis, pasidalinsite jomis ir su kitais.

Smagios visiems vasaros!!!

Autorius:
Sandra

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos